Choď na obsah Choď na menu
 


Miesto pre vás (vaše odkazy, otázky,a  pod. prípadne môžete písať na grej@centrum.sk)

 

Komentáre

Pridať komentár

Prehľad komentárov

Daniel - spomienky

čau Pellegrina, ako sa ti darí? :) super bolo prečítať si to a pekne zaspomínať, stále to považujem za najlepšiu "dovolenku" akú som kedy mal, naozaj že Cesta. Pekne si to aj napísala aj nafotila :)

Pellegrina - Re: spomienky

Dany ďakujem za tvoje slová. Ešteže si dal to "dovolenka" do úvodzoviek :-D

miro mitra - odkaz

Ahoj Jarka na fb som nenasiel ziaden odkaz ,ak to bude mozne rad sa s tebou stretnem osobne porozpravat sa o camine Miro ,kontaktovat ma môzes 0903656597.

Andrea - doprava

Ahojte,
planujeme s manželom na prelome jula a augusta ist na camino severnu trasu. Ucarovali nam krasne fotky:-'. Pozerame a planujeme cestu, do Barcelony(Girony' by sme isli lietadlom z Bratislavi s Reinerom....ale odtial uz nevieme ako dalej. Pozeram vlaky, autobusy do San Sebastian, alebo Bilbao (kde by sme chceli zacat', ale mam v tom len gulas. Spanielsky nerozumiem... Vedeli by ste mi poradit nejaku dobru stranku, alebo trasu? Budem vdacna za akukolvek napomocnu informaciu. Vopred stokrat dakujem:-'''
Moj mail je andrea.babikova@gmail.com

Martin - Ozvali by ste sa prosím aj mne na mail?

Chcel by som poprosiť o info k severnej trase, nemôžem tu nájsť na vás kontakt:) piseme@cestaplus.sk

Zuzana - Dobrý deň,

chcela by som Vás predsa len ešte raz poprosiť o radu. Akú mapu a knižku o Camino del Norte (hlavne o ubytovniach) ste si kúpili, keď ste sa na túto púť vybrali? Väčšina dostupnej literatúry je o francúzskej ceste. Chystáme sa tam 2. septembra a zdá sa, že niektoré ubytovne tam budú vtedy zatvorené. Nemám ich kompletný zoznam, ale dúfam, že sa tam niečo otvorené ešte nájde.
Moc ďakujem za odpoveď
Zuzana

pellegrina - sprievodca

Milá Zuzka, nemala som žiadnu knihu, mala som so sebou len nejaké mapky vytlačené z internetu. Kde prespím, alebo kam pôjdem to som rozhodovala na základe informácii, ktoré som dostala v ubytovniach, kde som práve prespala, alebo som si požičala na chvíľu nejakého sprievodcu od spolupútnikov. Potom práve okolo Gijonu :-) mi jedna nemecká dvojica darovala sprievodcu v nemčine od Cordula Rabe Jakobsweg. Veľmi praktický. Začínate v Gijone - v turistickej kancelárii ti ochotne poradia a zásobia ťa mapkami. A trochu dobrodružstva nie je na škodu :-) Ahoj

Zuzana - Re: sprievodca

Máš pravdu. Asi si len vytlačíme nejaké základné info z netu a na zvyšok sa opýtame v Gijóne. Stratiť by sme sa tam tak či tak nemali.
Maj sa :)

Zuzana - Camino del Norte

Ahoj,
môžete mi, prosím, povedať ako náročná je Camino del Norte? Chcela by som ísť na 16 dní (tú záverečnú etapu). Nie som nejaká turistka. Skôr si prírodu vychutnávam, takže až tak toho moc nachodeného nemám. Treba na ňu nejakú väčšiu kondičku?
Vopred ďakujem
Zuzana

pellegrina - Re: Camino del Norte

Milá Zuzka,
podľa mňa Camino je zvládnuteľné aj keď človek nemá kondičku. Keď si vychutnávate prírodu a pôjdete svojim tempom,tak už len nemať ťažký batoh, aby záťaž nebola priveľká a Santiago čaká na váš príchod :-)
Jarka

Zuzana - Re: Re: Camino del Norte

ďakujem. Takéto niečo som chcela počuť :D Premýšlali sme s kamarátkou nad Camino primitivo, ale vygooglila som si graf stúpania/klesania na tejto trase a je veľmi náročná. Nakoniec sme sa rozhodli pre del Norte. Vyrazíme z Gijónu. Už sa teším :)

Eliška - dotaz :-)

Dobrý den,
ráda bych se zeptala na Camino Norte. Nemáte k dispozici nějaké podklady, kudy se jde. Anebo tip na mapu nebo průvodce či knížku ... . Je tato cesta lepší než klasická francouzská? Mně by na cestě lákala příroda i krásná města, západy slunce i východy, taky lidi, kteří jsou na podobné vlně. A hlavně neskutečné pročištění hlavy. Ještě jsem do Santiaga (i když už jsem v něm byla :-)nešla, tak zvažuji, kterou cestou se vydat poprvé. Proto se na Vás obracím, coby zkušeného poradce :-). Myslíte, že má smysl se na cestu vydávat, když nemohu na celý měsíc? (Cesta z Pyrenejí - těch cca 800 km prý trvá asi měsíc). Zkrátka, budu vděčná za Váš názor a radu ... . Předem moc děkuji. Srdečně zdravím. (e-mail eliska.podzim@centrum.cz)

lukáš - www.wzor.estranky.cz

Děkuji za komentář a přeji hodně štěstí.
jsm rád že jste mi napsala komentář a děkuji také za obdiv i když myslím že není na místě na mně není co obdivovat prostě jsem vzal batoh a vyrazil.

s přáním všeho dobrého lukáš .



 





Štatistiky

Online: 1
Celkom: 244571
Mesiac: 2308
Deň: 45